Sportstolen.se

Sommardäck

Att välja rätt sommardäck har aldrig varit så enkelt som det är nu för tiden. Efter energimärkningen för däck infördes är det väldigt enkelt att hitta rätt däck.

Energimärkningen är gemensamt för alla EU-länder för att göra det enklare för alla. På märkningen visas däckets energiklass på en skala från A till G, där A är effektivast, vilket betyder att de har lägst rullmotstånd. På energimärkningen visas även hur bra grepp däcket har vid blött väglag och hur högt det utvändiga rulljudet är.

Men man ska inte bara utgå utifrån vad energimärkningarna säger. Varje år görs det tester på flera olika sorters däck och då visar det sig vilka däck som är bäst. Vi skulle verkligen rekommendera att välja däck som rankar högt på sådana listor. Bra däck ger bra väghållning och gör din bil säkrare.

Om man sammanställer däcktester från Aftonbladet, Teknikens Värld, Vi Bilägare, Auto Motor und Sport och ADAC ligger dessa däck på topplistan bland sommardäck.

  1. Continental ContiPremiumContact 6
  2. Bridgestone Turanza T005
  3. Nokian Hakka Blue 2
  4. Continental PremiumContact 5
  5. Firestone Roadhawk

När du valt ett däck som passar dig måste ju detta bytas. Om du är väldigt händig och har tillgång till en verkstad kanske du kan lösa detta själv. Men för de flesta är nog det lättast att lämna in bilen. Det är dock inte så lätt att hitta ett bra pris för att byta till sommardäck. På Lasingoo hittar du lätt en verkstad som kan byta dina däck till ett bra pris.